HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

FALUNAPOK 2013

A Sütei népi feredő után még egy egészségmegőrző egységgel gazdagodott Bodok község, Oltfej vidéke. Szombaton népes közönség jelenlétében Fodor István polgármester megnyitotta az oltszemi kezelőközpontot, s miként a helybeliek értékelték, „ez volt az idei Bodoki Napok koronarendezvénye”.
Egy gombnyomásra nem lehet teljes gőzzel indulni – hangsúlyozta a polgármester. Egyelőre fürdővizet tudnak szolgáltatni, beindult a szauna, és szakképzett gyógymasszőrök várják a gyógyulást keresőket. Ez a létesítmény is A borvíz útja részeként készült, s bizony nem volt könnyű megindulni, hiszen csak most bukkantak felszínre azok a hibák és rendellenességek, amelyek az egykori kivitelező kontójára írhatóak, s amelyeket a helyieknek kellett korrigálniuk. Sajnos, a nyertes fővállalkozó cég a mai napig sem fizette ki az alvállalkozók költségeit, s ennek hátrányait viselni kellett. Szakemberekhez kellett folyamodniuk a helyieknek, hogy beindíthassák  a kezelőközpontot.

Szeretettel várunk minden gyógyulást keresőt – fejezte be Fodor István –, és megígérjük, hogy fokozatosan beindítjuk a többi kezelést is. Addig is, hogy ki tudjuk használni az épületet, hamarosan megnyit a fogászati rendelő, s ennek bizonyára örvendenek a helybeliek. Kérjük Oltfej lakosságát és az érdekelteket, pártoljanak fel, segítsenek, hogy később teljes kapacitással működhessen a központ, hogy igénybe vehessék az ásványvíz és a mofettagáz gyógyító hatását.
A megnyitó valóságos népünnepéllyé alakult, mert a köz­ségvezetés virággal és ajándékkal köszöntötte azokat az oltszemi lakosokat, akik ebben az esztendőben ünneplik házasságuk 50. évfordulóját. Olt­szem és a környék népe terített asztal mellett szabadtéren ünnepelte az eseményt. Va­sárnap az uzoni fúvósok és mazsorettek zené­je-felvonulása volt a falunapra szóló hívogató. A bodoki lovashagyományt folytatták a délelőtti tájlovagló versennyel, amelyen Tamás Sándor megyei elnök is versenybe szált, saját lován. Ezt Filimon és Georgiana bukaresti lovasidomár bemutatója követte, de állandó lovaglási program is várta a gyerekeket és a felnőtteket. A sportpályán szarvasmarha- és kisállat-kiál­lítás, fajkutya-bemutató volt a látnivaló. Itt is köszöntötték az 50 év feletti házasságukat ünneplő párokat, majd a helybeli gyerek műkedvelőké lett a színpad. Be­mutatkoztak a sepsi­bükszádi és mikóújfalusi gye­rek táncegyüttesek, a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza és a Fenyőcske néptáncegyüttes. A Székely Góbék humoros mű­sora már csak ráadás volt. Nap-nyugta után a Rustic Band- és a Velvet-koncert zenéjétől visszhangzott az Olt völgye, éjfél előtt másfél órával pedig Alsó-Oltfej a tűzijátékban gyönyörködött.
 
 

 

image
 

 

A népviseletbe öltözött kis-óvodások csengő hangjától volt hangos a bodoki sportpálya a Bodoki Napon a délutáni órákban. Csákány Orsolya tréfás mesével mosolyogtatta meg a közönséget, Zsunkuly Zsanett és Sorbán Hanna, Várdó Éva óvónő segítségével, népdalokkal kedveskedtek a jelenlevőknek.

 

 

 

  

 

image
 

 

 A bodoki iskola és óvoda növendékei is színpadra álltak a település ünnepén. A nagycsoportosok Lunguly Kertész Zsuzsanna Emőke óvónő vezetésével A falubeli pletykák című előadásukkal nevettették meg a közönséget. A kicsik az idős falusi asszonyok és férfiak szerepébe bújva élcelődtek egymással.