HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

XI. Bodoki Napok

Lovas rendezvények, tokányfőzőverseny és házaspárok köszöntése 

image
 
 
Hétvégén tizenegyedik alkalommal szerveztek faluünnepet Bodokon.
A tavaly anyagi okokból egynaposra szűkült rendezvény idén ismét kétnapossá nőtte ki magát.
Az érdeklődők szombaton és vasárnap egyaránt gazdag kulturális és sportprogramokon vehettek részt.

Szombaton az oltszemi kezelőközpontnál Fodor István polgármester és Egyed Sándor református lelkipásztor köszöntötte az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Eközben rotyogtak a tokányok: a Fiatal házasok, a Mikó group, az Aquasic, a Székely légió és az Oltszemiek csapat ízletes bográcsosokat készített, a lovaskocsizni vágyók pedig eközben megtekintették a Mikó-kastélyt és a sütei borvizet.

Az idős házaspárok könnyek közt emlékeztek az elmúlt ötven évre

Vasárnap egész napos programot kínáltak a szervezők a bodoki sportpályán. A polgármester köszöntőbeszédében hangsúlyozta, a község ismét évfordulóval büszkélkedhet: egy évtized telt el azóta, hogy saját címere van Bodoknak, ugyanis a község volt az első a megyében, amely használhatta a helybéli ifj. Berde József által készített és a kormány által jóváhagyott szimbólumot. Az elöljáró az elmúlt tíz év megvalósításait, illetve a terveket is ismertette az egybegyűltekkel, valamint köszönő oklevelet nyújtott át Rákosi Emmának és Joós Évának a község egészségügyi szolgálatában végzett, több évtizedes kitartó munkájáért.

A csíkkozmási Tuzson János fúvószenekar felvonulását és előadását követően, a helyi gazdák közszemlére tették jószágaikat a szarvasmarha-kiállításon, ugyanakkor a házi kedvenceket is díjazták három kategóriában. A nap folyamán a Henter Károly Általános Iskola és Óvoda növendékei is szórakoztatták a közönséget: a legkisebbek zenés-táncos előadást, a református gyerekkórus marosszéki, moldvai és háromszéki népdalokat, az előkészítő csoportosok gyermekjátékokat, az I–IV. osztályosok fonó-jelenetet adtak elő, a nagyobb diákok pedig Tomcsa Sándor Örvendetes járvány című színdarabját mutatták be. Emellett a jelenlevők a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája által bemutatott modern táncokat és a Fenyőcske néptáncegyüttes műsorát is megtekinthették.

A kisóvodások szívből jövő zenés-táncos előadásában gyönyörködhetett a közönség

A délutáni órákban a Kovásznai Ebtenyésztők Egyesülete és a kézdivásárhelyi Székely Kutya Klub tagjai fajkutya-bemutatót tartottak, a bukaresti és vâlcea-i, nemzetközileg is elismert kutyakiképzők pedig azt szemléltették, hogyan tudják megmenteni a négylábúak gazdájukat a veszélytől, illetve hogyan találják meg a rejtőző tolvajt.

A Kovásznai Ebtenyésztők Egyesületének tagjai engedelmességi gyakorlatokat hajtottak végre a szófogadó négylábúakkal

A falunapokról nem hiányozhattak a kettesfogatok sem. A Kovászna, Hargita és Brassó megyékből érkező fogatok 17 kapuval ellátott akadálypályán mérték össze tudásukat, két futamban.

Színvonalas volt a kettesfogatok versenye

A legjobbnak Bartha Eduárd bizonyult, őt követte Romfert Zsolt, Orosz László, Bodó Zoltán, Varga Roland és Szász Csongor. Bukarestből ismét eljöttek Filimon és Georgiana Iordache lovasidomárok, akik háromszor kápráztatták el a közönséget nem mindennapi bemutatójukkal, és az általuk betanított shetland póni is nagy népszerűségnek örvendett.

Filimon és Georgiana Iordache lovasidomárok idén is elkápráztatták a közönséget

A lovas programokat a 13 éves, gidófalvi Jancsó Tamás csikós, valamint a Bartha Júlia és Eduárd testvérpár által spanyol lovakkal előadott parádés bemutató is színesítette.

A Bartha testvérpár meglepetés-produkcióval készült az idei Bodoki Napokra

A 13 éves Jancsó Tamás tovább viszi a csikósok hagyományát

Az esti órákban a Rustic Band és a Musicum együttesek szórakoztatták a falu népét, a rendezvény tűzijátékkal ért véget. 

Deák Mária

invitatie 2014 001 resize

 

invitatie 2014 resize