HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

Mesekunyhó Sepsibodokon

2016. december 20., kedd, Közélet

 
A szerző felvétele
A szerző felvétele
Advent negyedik vasárnapján avatták a mesekunyhót Sepsibodokon, miután a falu nagytelepülés kategóriában idén áprilisban megnyerte a Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett vetélkedőt. A mesekunyhót a református gyülekezeti teremben tartott istentisztelet után adták át, az ünnepi alkalmat a gyülekezet furulyás csoportjának műsora, szeretetvendégség, mesék és gyerekfoglalkozások tették emlékezetesebbé.
Nyáron a közösség sokat gondolkodott és dolgozott, amíg felkészültek a mesekunyhós király fogadására, de most, advent utolsó vasárnapján, amikor minden királynál hatalmasabb király érkezik, vajon megvan-e bennünk ugyanaz a láz, izgalom, vajon felkészültünk-e a fogadására? – tette fel a kérdést Roth Levente lelkipásztor az ünnepi istentiszteleten.
A lelkész kifejtette: a karácsonyra való készülődés általában más jellegű szokott lenni, mint a Jézus Krisztussal való találkozás előtti. Az advent lehetőséget kínál arra, hogy számba vegyük hibáinkat, bűneinket, és örüljünk annak, hogy az érkező Krisztus eltörli ezeket. 
Az istentisztelet után a gyülekezet furulyás csoportjának műsora következett, majd a vendégek nevében Benkő Éva, a Guzsalyas Alapítvány és Játszóház munkatársa átadta a jelenlévőknek Gergő királyfi, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a megyei tanács üdvözletét, majd egy mesét mondott a vadászfiúról és a sasról, melyből megtudhattuk, honnan ered az ünnepség, miként tanult meg az ember ünnepelni. A mese után gyerekek és felnőttek egyaránt megcsodálhatták a vadonatúj mesekunyhót, majd mindenki visszatért a gyülekezeti terembe a szeretetvendégségre, és egy Benkő Éva által irányított közös, inter­aktív mesére.
Péter Orsolya, a művelődési központ munkatársa lapunknak elmondta: Nagyajta és Fotosmartonos, a 2012–2013-as évad nyertesei után idén Páván és Bodokon avattak mesekunyhót. Ezek a játszóházak felépítésükben megegyeznek, de kinézetükben különböznek egymástól. A bútorokat a Haszmann Pál-tájmúzeumban készítették és festették, a nemezszőnyegeket és játékokat a Guzsalyas Alapítvány készítette, a többi játékot pedig a sepsiszentgyörgyi D-Toys gyártotta. Nem mindegy, milyen környezetben nőnek fel gyermekeink – mondta Roth Levente lelkipásztor –, ilyen közösségi térben minden bizonnyal jobb ízlésű és világlátású fiatalok nevelkednek.