HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

 
Jövőre nemzetközi versenyt szerveznek Oltszemen

Közösen sikerül!

 
A bodoki fogat a frissen festett akadályokkal ismerkedik

 

Július 7-9. között Oltszemen rendezi meg az országos kettes fogathajtó verseny 2. fordulóját Kovászna Megye Tanácsa, a Román Lovas Szövetség és a bodoki önkormányzat, utóbbi az eseménnyel egybekötve szervezi meg a községi napokat is.

A rendezvény helyszínéül az oltszemi kezelőközpont előtt kialakított héthektáros, a nemzetközi normáknak megfelelő maratonhajtó-pálya szolgál. Az országban egyedinek számító pálya hosszú munka eredménye: a helyi és a megyei önkormányzat már tavaly elkezdte a területrendezést, az akadályok faanyagának előkészítését, amelyek most már végső formájukban állnak a rendeltetési helyükön. Fodor István polgármester köszönetét fejezte ki mindazon cégeknek és magánszemélyeknek, akik nagylelkűen támogatták a beruházást.

„A megyei önkormányzat 50 000 lejes támogatással járul hozzá a rendezvényhez, de köszönet illeti a Holzindustrie Schweighoffer, Trio-Impex, Baumeister, Bertis, Conico, Aranykemence, Pannon Beton és Sepsi-Scharolais cégeket, illetve a Karpaten Schatze-Bodoki Matild borvíztöltödét is. A maratonhajtó-pálya akadályait az említett cégek színeire festettük. Továbbá hálával tartozunk mindazon községbeli lakóknak, a helyi és megyei önkormányzat azon alkalmazottainak, akik kalákával besegítettek a munka elvégzésébe” – részletezte az elöljáró.

 A pálya szélén hamarosan befejezik a lelátó elkészítését, valamint elhelyezik a dálnoki ménes tulajdonosa, Nyircsa András és családja által adományozott kanca- és csikószobrokat, amelyek éveken át a dálnoki ménes bejáratát ékesítették. A szobrokat a bodoki ifj. Berde József restaurálta. A fogathajtó versenyre még javában zajlanak az előkészületi munkálatok, pálya táblák elhelyezése, parkolók kialakítása.

A versenyre 15 fogatot várnak a szervezők az országból, és egy négyes fogat is érkezik Magyarországról. Az elöljáró azt is elárulta, hogy a közeljövőben több lovas rendezvénynek ad helyet a korszerű pálya, köztük díjugrató és nemzetközi fogathajtó versenyeknek is, amelyek idején a négylábúaknak nem kell a főúton közlekedniük, hiszen a Mikó-birtok egykori sétálóparkján át, a felújított kertrészen, valamint a régi vízimalom érintésével eljuthatnak a pályára.